Valokuvanäyttelyt

Valokuvaus on minulle paitsi asiakkaitani voimaannuttava työtapa myös keino taiteen avulla nostaa esiin yhteiskunnallisia epäkohtia sekä edistää ihmisoikeuksien toteutumista, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Olen kerännyt toteutuneista näyttelyistäni valokuvagallerioita sekä Facebook-sivulleni että Instagram-tililleni.

Rakastan Sinua 2015

Valokuvanäyttely oli esillä Alppilan kirkossa kesällä 2015. Näyttelyn kuvilla otan kantaa monimuotoisen rakkauden puolesta. Jokaisella rakkaustarinalla on oma yksilöllinen polkunsa. Rakkaus on yksi kauneimpia voimia ja kuuluu tasa-arvoisesti kaikille. (Ei enää esillä.)

Se voi(si)t olla sinä 2016

Valokuvanäyttelyn sarja ottaa kantaa parisuhdeväkivaltaan. Pyysin viittä eri ammatin edustajaa asettumaan kanssani parisuhdeväkivallan uhrin rooliin. Kuvat olivat osa valokuvaajan ammattiopintoihini liittyvään koko opintokurssin yhteistä valokuvanäyttelyä keväällä 2016 Helsingissä. Valokuvieni avulla haluan ilmaista, että väkivalta parisuhteessa ei saa olla tabu. Sarjani kuvaa parisuhdeväkivallan yleisyyttä. Kuvien mallit olivat vapaaehtoisia ihmisiä, jotka eivät ole väkivallan uhreja. Oikeassa elämässä uhri voi olla kuka tahansa ammatista ja sukupuolesta riippumatta. Ainoa yhdistävä tekijä on väkivalta ja se, että uhri ei ole koskaan syyllinen. Sarjani kannusti pohtimaan tarvitseeko joku lähimmistäsi apua. Tarvitsetko sitä itse? Älä jää yksin. (Ei enää esillä.)

Sinusta Minuksi 2019

Sinusta Minuksi – näyttely on syntynyt halustani vaikuttaa valokuvauksen keinoin trans- ja muunsukupuolisten ihmisten oikeuksien toteutumisen puolesta. Näyttely kuvaa trans- ja muunsukupuolisuuden moninaisuutta ja yksilöllisyyttä. On ihmisoikeus tulla nähdyksi omana yksilöllisenä itsenään eikä yhtenä ryhmänä. Tulla hyväksytyksi omana itsenään. Olla osa yhteiskuntaa kokonaisena ilman eriarvoistavia rajoituksia. Tällä hetkellä Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. juridisen sukupuolen korjaamisen ja itse korjausprosessiin liittyvien oikeuksien suhteen.

Sinusta Minuksi -näyttely on suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille.

Näyttely oli ensi kertaa esillä Kallion kirjastossa kesäkuussa 2019, jolloin se oli osa virallista Helsinki Pride -ohjelmaa. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt ympäri Suomea eri kirjastoissa. Näyttelyn pohjalta valmistui dokumenttielokuva syksyllä 2020. 

Stories On My Skin 2019

Valokuvanäyttely oli ensimmäisen kerran esillä kesä-heinäkuun 2019 GLO Hotel Artissa Helsingissä. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt mm. tatuointimessuilla kuten Aulanko Tattoo & Rock Weekend ja North Karelia Tattoo Fest.

Näyttely on kunnianosoitus upeille, omanlaisille ja vahvoille, tatuoiduille naisille. Näyttelyn tavoitteena on rikkoa tabuja koskien tatuoituja naisia. Kiitos teille rohkeat ja kauniit kuvattavat – olette valovoimaisia! (Ei enää esillä.)

#MEOLEMME – #WEARE 2022

Valokuvanäyttely sateenkaari-ihmisyyden moninaisuudesta ja yksilöllisyydestä. 

Kuvillani haluan nostaa esiin, että me olemme olemassa.

Olemme aina olleet olemassa.
Tulemme aina olemaan olemassa.

Syrjinnästä ja kaikesta epätasa-arvosta huolimatta olemme, elämme ja hengitämme upeina omina itsenämme. Olemme toistemme valittua perhettä. Yhdessä saamme äänemme kuuluviin. Emme suostu vaikenemaan vaan haluamme yhdenvertaiset ja tasa-arvoiset ihmisoikeudet.


Näyttely tulee ensiesitykseen Klaus K hotelliin Helsinki Pride 2022 viikolla. Päivitän lisää tietoa kevään aikana tänne sivulleni. Teaserkuvia on esillä instagram-tililläni @annartfi.