Valokuvanäyttelyt / Photoexhibitions

In English below⬇️

#MEOLEMME – #WEARE (Me olemme – We are) 2022

Helsingin Sanomat haastattelu Me olemme – We are näyttelystä:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008854706.html


FIN: Me olemme – We are valokuvanäyttely sateenkaari-ihmisyyden moninaisuudesta ja yksilöllisyydestä 

Valokuvauksessa minulle on tärkeää se, että kuvaustilanne on turvallinen kaikille kuvattaville. Sateenkaari-ihmisiin kohdistuu jatkuvasti yhteiskunnassamme olemassa olon oikeutuksen kyseenalaistamista, syrjintää ja väkivallan uhkaa. Me olemme – We are -valokuvanäyttelyn kuvaukset toteutin niin, että jokainen kuvattava sai itse määritellä miten ja missä häntä tai heitä kuvataan. Kuvaustilanteet olivat vastavuoroisia ja keskustelevia. Kuvattavilla oli vapaus olla omassa tilassaan. En myöskään valinnut kuvia näyttelyä varten vaan jokainen sai itse valita mieleisensä kuvat. 

Kuvillani haluan nostaa esiin sen, että
me olemme olemassa.
Olemme aina olleet olemassa.
Tulemme aina olemaan olemassa.

Kaikesta syrjinnästä ja epätasa-arvoisesta kohtelusta huolimatta olemme, elämme ja hengitämme upeina omina itsenämme. Olemme toistemme valittua perhettä. Yhdessä saamme äänemme kuuluviin. Emme suostu vaikenemaan vaan haluamme yhdenvertaiset ja tasa-arvoiset ihmisoikeudet. Emme luovuta, vaikka kohtaamme häirintää ja uhkaa, vaan toimimme yhdessä tavoitettamme kohti.

Valokuvanäyttelyni on sateenkaari-ihmiseltä sateenkaari-ihmisille. Se on rakkauden osoitus valitulle perheelle.

Teaserkuvia on esillä instagram-tililläni @annartfi.

ENG: A photo exhibition about the diversity and individuality of the LGBTQIA+ community

There’s a constant undermining of the rights of the LGBTQIA+ community as well discrimination and violence. As a photographer it’s very important to me to make the photo shoots as safe as possible for everyone involved in the progress. The pictures in the exhibition have been executed in a way that everyone involved had the right to choose how and where they are portrayed. The photo shoots were mutual and communicative. Everyone had the right for their own space. I also didn’t choose the photographs for the exhibition, rather gave the opportunity to the photographed to choose their favourite ones.

With the photographs I want to say that,
we are here and exist.
We have always been existing.
We will always exist.

Despite all of the discrimination and inequality, we are existing, living, breathing. We are a chosen family to each other. Together we will make our voices heard. We will not be silenced, but we want equal human rights. We will not give up despite we face harassment and danger daily, we will rather act together towards our goals.

This exhibition is from a LGBTQIA+ person to another LGBTQIA+ person. It is a manifestation of love to the chosen family.

You can find teaser photos from AnnArt’s instagram page @annartfi.

Me olemme - We are -näyttelyn tunnuskuva. Kuvassa on progressiivinen Pride-lippu, jonka päällä lukee valkoisella oikealla yläkulmassa #meolemme #weare ja tekstin alla samassa oikealle keskitetyssä linjassa on AnnArtin valkoinen logo.

Menneet näyttelyt (in Finnish only):

Sinusta Minuksi 2019

Sinusta Minuksi – näyttely on syntynyt halustani vaikuttaa valokuvauksen keinoin trans- ja muunsukupuolisten ihmisten oikeuksien toteutumisen puolesta. Näyttely kuvaa trans- ja muunsukupuolisuuden moninaisuutta ja yksilöllisyyttä. On ihmisoikeus tulla nähdyksi omana yksilöllisenä itsenään eikä yhtenä ryhmänä. Tulla hyväksytyksi omana itsenään. Olla osa yhteiskuntaa kokonaisena ilman eriarvoistavia rajoituksia. Tällä hetkellä Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. juridisen sukupuolen korjaamisen ja itse korjausprosessiin liittyvien oikeuksien suhteen.

Sinusta Minuksi -näyttely on suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille.

Näyttely oli ensi kertaa esillä Kallion kirjastossa kesäkuussa 2019, jolloin se oli osa virallista Helsinki Pride -ohjelmaa. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt ympäri Suomea eri kirjastoissa. Näyttelyn pohjalta valmistui dokumenttielokuva syksyllä 2020. 

Näyttely ja dokumenttielokuva ei tällä hetkellä ole nähtävillä.

Posterikuva Sinusta Minuksi näyttelystä. Taustalla on kollaasi näyttelyn kuvista värikuvina. Kuvien päällä lukee valkoisella SINUSTA MINUKSI versaaleilla.

Stories On My Skin 2019

Valokuvanäyttely oli ensimmäisen kerran esillä kesä-heinäkuun 2019 GLO Hotel Artissa Helsingissä. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt mm. tatuointimessuilla kuten Aulanko Tattoo & Rock Weekend ja North Karelia Tattoo Fest.

Näyttely on kunnianosoitus upeille, omanlaisille ja vahvoille, tatuoiduille naisille. Näyttelyn tavoitteena on rikkoa tabuja koskien tatuoituja naisia. Kiitos teille rohkeat ja kauniit kuvattavat – olette valovoimaisia! (Ei enää esillä.)

Se voi(si)t olla sinä 2016

Valokuvanäyttelyn sarja ottaa kantaa parisuhdeväkivaltaan. Pyysin viittä eri ammatin edustajaa asettumaan kanssani parisuhdeväkivallan uhrin rooliin. Kuvat olivat osa valokuvaajan ammattiopintoihini liittyvään koko opintokurssin yhteistä valokuvanäyttelyä keväällä 2016 Helsingissä. Valokuvieni avulla haluan ilmaista, että väkivalta parisuhteessa ei saa olla tabu. Sarjani kuvaa parisuhdeväkivallan yleisyyttä. Kuvien mallit olivat vapaaehtoisia ihmisiä, jotka eivät ole väkivallan uhreja. Oikeassa elämässä uhri voi olla kuka tahansa ammatista ja sukupuolesta riippumatta. Ainoa yhdistävä tekijä on väkivalta ja se, että uhri ei ole koskaan syyllinen. Sarjani kannusti pohtimaan tarvitseeko joku lähimmistäsi apua. Tarvitsetko sitä itse? Älä jää yksin.
(Näyttely ei enää ole esillä.)

Rakastan Sinua 2015

Valokuvanäyttely oli esillä Alppilan kirkossa kesällä 2015. Näyttelyn kuvilla otan kantaa monimuotoisen rakkauden puolesta. Jokaisella rakkaustarinalla on oma yksilöllinen polkunsa. Rakkaus on yksi kauneimpia voimia ja kuuluu tasa-arvoisesti kaikille.
(Näyttely ei enää ole esillä.)