Sinusta minuksi -valokuvanäyttely

Edellisestä postauksesta on jo reilu 1,5 vuotta aikaa. Olen pitänyt luovaa taukoa – tähän väliin on mahtunut uuden luomisen muhittelua, uusia alkuja, innostavia opintopolkuja ja kaikenlaista mielenkiintoista intuitioon luottamista. Olen valmistunut työn ohella seksuaalineuvojaksi ja opintojeni aikana sain valmiiksi kaksi uutta valokuvanäyttelyä.

Ensimmäinen niistä on Sinusta minuksi -näyttely, joka ottaa kantaa trans- ja muunsukupuolisten oikeuksien puolesta. Näyttely valittiin myös viralliseen Helsinki Pride 2019 -ohjelmaan, mistä olen äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen. Oli suuri kunnia päästä mukaan viralliseksi ohjelman järjestäjäksi. Se oli yksi suurista unelmien täyttymyksistä. Erityisen kiitollinen olen siitä, miten upeisiin, ihaniin ja rohkeisiin ihmisiin pääsin tutustumaan kuvausten ja haastattelujen aikana.

Näyttely herätti ilokseni paljon mielenkiintoa ja hartain toiveeni näyttelyn kiertämisestä ympäri Suomea näyttää toteutuvan. ”Sinusta minuksi on Tour” alkoi syyskuussa Hämeenlinnan kirjastosta.

Taustaa näyttelystä:

Sinusta Minuksi – näyttely on syntynyt halustani vaikuttaa valokuvauksen keinoin transsukupuolisten ja muunsukupuolisten ihmisten oikeuksien toteutumisen puolesta. On ihmisoikeus tulla nähdyksi yksilönä ja hyväksytyksi omana itsenään ilman, että tarvitsee luopua jostain, mihin tällä hetkellä vain valtaväestöllä on oikeus. Suomen laki kohtelee trans- ja muunsukupuolisia epätasa-arvoisesti mm. juridisen sukupuolen korjaamiseen ja itse prosessiin liittyvien oikeuksien suhteen. On korkea aika saada translakiin merkittäviä muutoksia.

Sinusta minuksi -näyttely ovat suunnattu kaikille, joita aihepiiri koskettaa ja kiinnostaa sekä erityisesti myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan opiskelijoille ja työntekijöille. Näyttely kuvaa transsukupuolisuuden ja muunsukupuolisuuden moninaisuutta ja yksilöllisyyttä, lapsuuden kokemuksien ja yhteiskunnan sukupuolittamisen vaikutuksia sekä erityisesti henkilöiden omakuvan kehittymistä ja voimaantumista oman prosessin aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s