Avain onnellisuuteen ja sitä kautta onnistumisiin

 

Luonto1_AnnArtIlokuvaus_voimakortti_print

 

Tänään syntymäpäivänäni on taas kiitoksen aika. Tästä on tullut jo itselleni tapa, ja se lähti liikkeelle aiemmasta onnellisuusblogistani, jonka aloitin syntymäpäivänäni muutama vuosi sitten. Tuota blogia ei enää ole, mutta kiitollisuuskirjoittaminen on jäänyt. Kun kirjoittaa/piirtää/kuvaa jne. päivittäin kiitollisuuden aiheitaan, vaikuttaa se alitajuntaan ja sitä kautta oman elämän valintoihin – tapaan elää ja kohdata muita ihmisiä.

Kun lähdin omalle matkallani kohti oman sisäisen ääneni kuulemista, en osannut aavistaa kuinka intensiivinen ja elämäni ilolla täyttävä tie se olisi. Oman polkuni varrella olen oivaltanut, että onnellisuus löytyy minusta itsestäni. Kukaan toinen ei voi sitä saada aikaiseksi, ellen ensin tunne iloa ja rakkautta itseäni kohtaan. Olen kasvanut suorittamisen kulttuuriin. Lapsesta asti minua on palkittu siitä, että olen saavuttanut jotain. Miksi sitten tunsin itseni koko ajan kuitenkin huonommaksi ja riittämättömämmäksi kuin muut? Minulla kesti kauan oivaltaa, että en voi olla tyytyväinen isoihin saavutuksiinkaan, ellen ensin ole hyväksynyt itseäni kaikkine puolineni: myös pelkoineni ja heikkouksineni. Vasta sen jälkeen keskittyminen hyvään voi tuottaa onnea ja onnistumisen iloa.

Olen kiitollinen siitä, että olen uskaltanut lähteä toisenlaiselle tielle: pysähtyen tähän hetkeen ja nauttien elämästä tässä ja nyt – niin suruista, peloista, rakkaudesta kuin iloistakin. Voin hengittää ja antaa tunteiden tulla. Huomaan, että ne käväisevät luonani ja jatkavat taas matkaansa. Mikään ei ole pysyvää, ja sen hyväksyminen onkin toinen onnellisuuden salaisuus. Jos pitäydymme tiukasti ja itsepäisesti kiinni siinä, että emme hyväksy elämän jatkuvaa muutosta, jäämme kiinni oravanpyörään.  Tuossa pyörässä kaikki uusi on pelottavaa ja mikään onnistuminen ei tyydytä, sillä sehän voi kohta olla ohi.

Olen omalla matkallani oivaltanut ja konkreettisesti myös kokenut, että niin ihmisenä kuin yrittäjänäkin onnistuvat tavoitteissaan sellaiset yksilöt, jotka kannustavat muita ja iloitsevat muiden onnistumisesta. Toisen ilo ja onni ei ole minulta pois. Kannustan täydestä sydämestäni luopumaan kansanperinteestämme, joka sanoo: Se kell’ onni on, se onnen kätkeköön. Haluaisin muuttaa sen näin: Se kell’ onni on – sitä jakakoon ja iloitkoon myös toisen onnesta. Rakkaudellinen kiitos siis kaikille minua kannustaneille upeille naisille! Iloitsen myös kanssanne teidän sydämellä tehdyistä ja siksi onnistuneista etapeistanne.

Oma matkani tähän nykyiseen pisteeseen ei ole kuitenkaan ollut helppo. Totuttujen tapojen ja kaavojen muuttaminen vaatii toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja. Eteenpäin päästäkseen on kaaduttava rähmälleen oman itsensä äärelle kerta toisensa jälkeen, kunnes kaikki omat – usein kipeät – pimeät kohdat on tuotu valoon rakkaudella ympäröitäväksi. Tälläinen minä olen. Tällaisena itseäni rakastan. Ei voi tulla niin sanotusti paremmaksi versioksi itsestään, ennen kuin hyväksyy täysin nykyisen version. Siksi ja vain siksi uskallankin kannustaa juuri Sinuakin kääntymään kuuntelemaan omaa sydäntäsi. Se kertoo sinulle kyllä, mitä aidosti tarvitset. Matkani ei myöskään – onneksi – ole valmis. Mikä ihanan vapauttava tunne onkaan tutkailla jokaista päivää ikään kuin lapsen silmin: mitä tänään mahtaa tapahtua ja mihin se mahtaa johtaa? Uskallatko innostua mahdollisuuksista?

Minulle on jäänyt tapa kirjoittaa, piirtää ja kuvata ajatuksiani ja tunteitani riippuen siitä, mikä juuri sillä hetkellä tuntuu sydämelle sopivimmalta tavalta. Pääset kurkistamaan osaa tästä matkasta täällä blogissani sekä Instagram -päiväkirjassani. Suurin osa oivalluksista, tunteista ja ajatuksistani on tallennettu unelmakartoiksi, päiväkirjamerkinnöiksi, ajatuksen juoksun teksteiksi, ydinpiirtämiseksi ja valokuviksi minua itseäni varten. Olen kuitenkin luonut Sinua varten omat sisäisen ilon voimakortit, jotka voit ostaa shopistani. Olen kerännyt niihin huolella valittuja sisäisen rauhan ja ilon mietelauseita, jotka auttavat sinua omalla matkallasi. Mukaan saat myös pienen pdf-vihkosen, jossa on käyttövinkkejä ja runsaasti tilaa omille merkinnöillesi.

Tänään olen onnellinen ja kiitollinen:

  1. Rakkaista sydänystävistäni, jotka hyväksyvät minut kokonaisena – juuri sellaisena kuin kulloinkin olen.
  2. Mahdollisuudesta valita, joka päivä kuuntelenko sydänääntäni vai menenkö ulkoisen paineen mukana.
  3. Oman itseni rakastamisen tiestä.

Luonto30_AnnArtIlokuvaus_voimakortti_print

Luonto2_AnnArtIlokuvaus_voimakortti_print

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s